Fosilet e një breshke me përmasa sa një veturë, janë gjetur në pjesën veriore të Amerikës Latine.

Besohet se breshka e njohur si stupendemys geographicus, kishte jetuar në atë rajon para 13 milionë viteve, transmeton Telegrafi.

Fosilet janë gjetur në shkretëtirën Tatakova në Kolumbi dhe rajonin Urmako në Venezuelë.

Fosilet e para të kësaj breshke janë gjetur fillimisht gjatë viteve të 70-ta, por kjo “krijesë” mbi katër metra e gjatë vazhdon të jetë mister për shkencëtarët. /Telegrafi/