Lulet më të bukura verore në ngjyra të zjarrta – shikoni galerinë magjike të zambakëve!

Vera na sjell ngjyrat më të bukura dhe dhurata në kopshte – lulet magjike të zambakut, transmeton Telegrafi.

Zambakët e zjarrtë të lulëzuar zgjojnë shpirtin romantik dhe elegancën në kopsht, ndërkaq lulet unike çdo mëngjes dhe mbrëmje verore krijojnë përshtypjen që po kënaqeni në kopshtin përrallor.

Kjo lule shumë e bukur nuk është e komplikuar për mirëmbajtje.

Gjatë vapës së madhe është e nevojshme të ujiten, ndërkaq ju shpërblen me lule të cilat do të lirojnë aromë të këndshme dhe do të zbukurojë kopshtin deri në fund të shtatorit.

Nëse dëshironi zambakë unikë në kopsht, atëherë zambaku i larmë si ai lëkurë tigri ngjyrë të verdhë me lara ngjyrë të gështenjtë është lule e përsosur për shtëpinë tuaj.

Shpirtrat romantikë me siguri do t’i ngazëllejnë butësisht zambaku ngjyrë të trëndafiltë i nimfave të detit, ndërsa zambaku afrikan do të zbukurojë çdo tarracë.

Disa lloje zambakësh mund t’i kultivoni edhe në saksi, siç janë zambaku anans dhe zambaku gloriosa. /Telegrafi/