Prokurori Publik është ai që mund të kërkojë dhe t’i deklarojë informacionet se si u shpërndanë bonuset për PSP-në, tha kryeministri Zoran Zaev duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve.

Sipas informacioneve të tij, nga monitorimi i realizimit të buxhetit dhe ribalancimi i tij nuk janë shpenzuar 228 milion denarë të parashikuar për çdo vit, të cilat ishin përcaktuar me ligj, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Të gjithë e dimë që prokurorëve specialë u paguan më shumë se 300 deri në 500 euro, nuk e di se sa paguhen prokurorët e tjerë publik, sepse ata morën edhe vetë përgjegjësinë për ruajtjen e materialeve, të cilat mbajnë vetë përgjegjësinë e tyre shtesë përgjatë gjithë procesit.

Unë nuk do të hidhet njollë negative për prokurorët publik. Ekziston hetim për prokurorin special publik, por të tjerët nuk është korrekte dhe duhet të kërkohet që të japin të gjitha detajet dhe të gjitha analizat që janë pjesë e lejimit të bonuseve, për besueshmërinë e materialit për seriozitet ose konfidencialitet dhe cila është paga neto aktuale nominale e marrë nga prokurorët specialë”, tha Zaev pas nënshkrimit të një memorandum bashkëpunimi me Ambasadoren zvicerane, Sibil Suter Tehada për një projekt për të mbështetur reformën zgjedhore.

Pas asaj që ai ka shqyrtuar gjatë gjithë kësaj periudhe, nëse prokurori publik në shtet merr një pagë prej një mijë eurosh, prokurorët specialë morën 1.300 euro, përveç bonuseve që ata kanë marrë për konfidencialitet, për siguri, për ruajtjen e vetë materialeve dhe çfarë përcaktohet me ligj si shpërndahet./Telegrafi/