Unë nuk do të lejoj që të cenohet dinjiteti i institucioneve të sistemit, pavarësisht nëse ndonjë individ ka shkelur reputacionin e një institucioni të caktuar dhe në këtë mënyrë nxjerr përfundime në lidhje me qëllimin, kapacitetet dhe të gjithë prokurorët, tha kryeministri Zoran Zaev sot në seancën e Kuvendit për pyetjen e deputetëve.

“Prokuroria Speciale është një organ i krijuar me votim konsensual në Kuvend. PSP nëse institucioni është një shërbim dhe kapacitet i plotë i këtij vendi. Gjithçka që shpallet publikisht si të dhëna për punën e PSP-së, publikohet nga kjo qeveri, në mënyrë transparente, deri në fund, dhe kjo është bukuria dhe vlerat që ka sjellë kjo qeveri e re”, tha kryeministri Zaev, duke shtuar se ka organe të cilat konfirmojnë nëse dikush punon ligjërishtë, dhe kush punon joligjërisht.

Zaev u përgjigj në një pyetje të deputetit Krste Jovanovski nga OBRM-PDUKM i cili tha se kryeministri po vepronte në emër të personave të akuzuar dhe të dyshuar në rastet e PSP-së, një institucion që, sipas Jovanovskit, është e kompromentuar.

Zaev tha se ata nuk mbajnë tezat se nuk ka pasur raste abuzimi të zgjedhjeve parlamentare të hapura dhe të drejtuara nga PSP. Ai gjithashtu tregoi raste të, prishjes së objektit “Kosmos”, për mospërputhje në ndërtimin e një sektori të kompanive kineze, kërcënime për pushtet, abuzim të pushtetit.

“Duhet të jetë e qartë dhe me zë të lartë, kjo periudhë nuk ka as tre përqind të gjyqtarëve të rinj nga numri i përgjithshëm i gjyqtarëve. Nuk ka as tre përqind të prokurorëve të rinj nga numri i përgjithshëm i prokurorëve në vend. Disa individë janë duke shkatërruar sundimin e ligjit dhe sistemin e drejtësisë. Për momentin, Komisioni për Antikorrupsion po kontrollon pronat, paratë, familjet dhe të gjithë ministrat në qeveri dhe kryeministrin, dhe kjo është mirë. Por duhet të kontrollojë edhe pronat e të gjithë gjyqtarëve dhe prokurorëve, avokatëve të lidhur me ta”, tha Zaev./Telegrafi/