Kur Microsoft njoftoi për herë të parë Xbox One, shumë njerëz reaguan keq kur kompania zbuloi se pajisja do të kushtojë më shumë sesa rivali, PS4.

Sidoqoftë, Microsoft kishte provuar ta justifikonte atë duke treguar për përfshirjen e aksesorit Kinect me të, por në fund të fundit, kompania uli çmimin.

Sidoqoftë, ndryshimi në çmim i lejoi Sony të fitonte një avantazh të hershëm dhe ky është një gabim që Microsoft nuk dëshiron ta përsërisë.

Gjatë një interviste me Eurogamer gjatë ngjarjes XO19 në Londër, drejtori i Microsoft, Phil Spencer, pranoi gabimin e Microsoft me çmimin e Xbox One dhe deklaroi që ata përfundimisht nuk do ta përsërisin atë.

Reklama

“Kemi mësuar përfundimisht se të jesh tepër i kushtueshëm dhe jo aq i fuqishëm nuk është një vend i shkëlqyeshëm për të qenë. Çmimi dhe performanca do të jenë të rëndësishme dhe ne jemi shumë të përqendruar në të dyja, për pajisjen e ardhshme.”

Reklama

Dihet që të dy konsollat janë aktualisht në zhvillim, por çmimet specifike nuk janë konfirmuar zyrtarisht. /Telegrafi/