A ju kujtohet video-loja për Ski Jump, e cila ishte shumë e njohur para 20 vjetëve? Tani është sërish një hit.

Simulimi i kërcimit me ski mund të luhet edhe sot, sepse autori i video-lojës ka zhvilluar një aplikacion celular dhe ajo ka qenë në krye të aplikacioneve më të kërkuara në Apple Store, gjatë ditëve të fundit.

Video-loja ishte shumë e thjeshtë dhe mund të ruhej në një disketë.

Ajo merrte më pak se gjysmë megabajt dhe funksiononte në çdo kompjuter. Ishte aq popullor saqë pati diskutime në forume rreth regjistrimeve dhe këshillave se si të fluturosh sa më larg.

Reklama

Ajo u projektua nga finlandezi, Jussi Koskela, dhe popullariteti i video-lojës shkaktoi krijimin e një pjese të tretë dhe më pas të katërtës, megjithëse versioni i dytë i video-lojës mbeti më i popullarizuari.

Reklama

Disa vite më parë, krijuesit e video-lojës zhvilluan një version celular të klasikut për telefonat inteligjentë.

Aktualisht është zgjedhja e parë e lojërave falas në App Store në pajisjet Apple dhe është gjithashtu e disponueshme për Android. /Telegrafi/