Venediku u godit nga përmbytjet pasi një sistem i barrierave të përmbytjeve dështoi, kështu që monumentet më të famshme të qytetit, përfshirë Sheshin e Shën Markut, i cili u gjend nën ujë.

Reklama

Kryetari Luigi Brugnaro shkroi në llogarinë personale në Twitter se Venecia po përgatitej për një rritje prej 145 cm të nivelit të ujit dhe se sheshi kryesor i qytetit tashmë ishte përmbytur.

Ai gjithashtu tha se sistemi i mbrojtjes nga përmbytja, i njohur si MOSE (Modulo Sperimentale Elektromeccanico ose Moduli Elektromekanik Eksperimental), nuk po funksionon, raporton rai.

MOSE, vënia në punë e të cilit u vonua prej kohësh, u përdor për herë të parë në tetor dhe mbrojti me sukses Venecian nga batica e lartë dhe solli lehtësim në qytet në një lagunë që ka pësuar përmbytje për vite me rradhë.

Reklama
Reklama

Ai e ka mbrojtur dy herë qytetin nga batica që nga e dita e diele. /Telegrafi/