Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Vasfije Krasniqi Goodman, që njëkohësisht është edhe e mbijetuara e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë, deklaroi se ishte befasuar me rezultatin e arritur në zgjedhjet e 14 shkurtit.

Në emisionin Rubikon në Klan Kosova ajo u shpreh se nuk kishte bërë fushatë asnjë ditë për kandidaturën e saj dhe se nuk i kishte thënë askujt që ta votojë, por që beson se përkrahje të veçantë ka pasur nga viktimat e tjera të luftës.

“Për mua ka qenë e lehtë se nuk kam qenë në fushatë, për shkak të shëndetit tim isha në Amerikë”.

“Jam befasuar që kam pasur përkrahje aq të madhe duke mos qenë në Kosovë. Viktimat e di që më kanë përkrahur shumë, përndryshe askënd nuk e kam lutur për një votë të vetme. Ka qenë vet vullneti i qytetarëve. Veç një video të shkurtër e kam bërë për ta postuar në Facebook, s’e kam thirr askënd në telefon e t’i them ‘ama votën’. Por besoj që ata e kanë besimin te unë që do të luftoj për drejtësi e për krimet që i ka bërë Serbia”.

Reklama
Reklama

Krasniqi Goodman tha se nuk i është dashur të anëtarësohet në LVV për të hyrë në listën e tyre zgjedhore dhe se kjo nuk i është kërkuar, duke e quajtur veten ‘të pavarur në listën e Lëvizjes Vetëvendosje’.

“Shpresoj që ta kem hapësirën që të luftoj për drejtësi dhe ta kem përkrahjen me të gjithë, e jo veç me deputetët e Vetëvendosjes. Të gjithë duhet të bëhemi bashkë për të luftuar për drejtësi dhe që stigmën ta thyejmë së bashku. Viktimat ta dinë që e kanë një mbështetje brenda në parlament”.

Ajo po ashtu u shpreh se është pro pjesëmarrjes së saj në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, nëse kjo do i kërkohej.

Reklama

“Unë jam e gatshme që t’ia përplas për fytyre Serbisë krimet që i ka bërë në Kosovë dhe unë jam dëshmi e gjallë për ato krime. Unë jam e gatshme, por ky është vendimi i dikujt tjetër. Serbia duhet të ballafaqohet për krimet që i ka bërë, të kërkojë falje e të denoncohet për të gjitha krimet”.

Reklama