“California Streaming” i Apple ishte plot me njoftime dhe përveç serisë së re të nxehtë të iPhone 13, Apple Watch 7 dhe AirPods të rinj, një njoftim i veçantë do të ndikojë në jetën e qindra miliona fansave të Apple në të gjithë globin. Sigurisht, ne po flasim për datën e lëshimit të versionit tjetër të iOS.

iOS 15 u njoftua në fillim të këtij viti në samitin e zhvilluesve WWDC’21 dhe që atëherë ka qenë i disponueshëm si për zhvilluesit ashtu edhe për betat publike. Ne kemi rishikuar tashmë iOS 15 disa muaj më parë dhe e gjetëm atë një azhurnim evolucionar dhe jo revolucionar të softuerit, që synon të hekurosë anët më të ashpra të iOS 14 dhe të përmirësojë përvojën e përdoruesit me përmirësime të cilësisë së jetës në ndërfaqe.

Sigurisht, ai gjithashtu prezanton një sasi të madhe të veçorive të reja, por ju mund të lexoni në lidhje me këto në rishikimin tonë të gjerë të iOS 15.

Kur do të dalë iOS 15?

Apple thotë se iOS 15 do të mbërrijë më 20 shtator. Dhe ndryshe nga pajisjet Android, iPhonet marrin përditësimet e tyre të softuerit mjaft shpejt, kështu që nuk ka gjasa që ju të duhet të prisni gjatë që versioni i ri i iOS 15 t’ju godasë.

A është i detyrueshëm përditësimi në iOS 15?

Për herë të parë ndonjëherë, Apple nuk do t’ju detyrojë të azhurnoni në një version të madh iOS në çdo mënyrë të mundshme, e cila teknikisht ka qenë praktika e vendosur deri më tani. Me iOS 15, përdoruesit do të kenë zgjedhjen nëse do të azhurnojnë pajisjen e tyre apo do të qëndrojnë në iOS 14. Nuk ka asnjë arsye që ju të mos e përditësoni pajisjen tuaj pasi iOS 15 sjell shumë përmirësime, ndërfaqe prekëse dhe gjëra të tjera të mira, por nëse për ndonjë arsye nuk jeni të gatshëm të shkarkoni dhe instaloni iOS 15 dhe të qëndroni në iOS 14, Apple nuk do t’ju shqetësojë vazhdimisht.

Cilët iPhone kanë të drejtë të marrin iOS 15?

Apple po vazhdon me politikën e saj të mrekullueshme të azhurnimit të softuerit, duke sjellë softuerin e saj të fundit në pajisjet që janë më shumë se 5 vjeç. Pajisja më e vjetër e mbështetur është në të vërtetë aq e vjetër saqë madje ka një prizë kufje dhe një buton kapacitiv të Touch ID në shtëpi! /Telegrafi/