LAJMI I FUNDIT:

UBT po ndërton objektin më të madh dhe më modern universitar në Kosovë

UBT po ndërton objektin më të madh dhe më modern universitar në Kosovë

Rreth 28 mijë metra katrorë do të jetë objekti më i ri universitar i UBT-së, që do të jetë unik dhe i pari i këtij lloji në Kosovë.

Reklama

Brenda këtij objekti do të krijohen salla ligjërimi e praktike, konvikti, laboratorë, biblioteka, kuzhina dhe të gjitha elementet tjera për të cilat kanë nevojë studentët.

Ky objekt vetëm se do e kompletojë dhe zbukurojë edhe më shumë kampusin universitar të UBT-së, i cili u ofron studentëve frymën e veçantë dhe të re të të studiuarit në një institucion ndërkombëtar.

Ky objekt do të jetë i katërti brenda Kampusit Inovativ të UBT-së, në Lipjan, kurse kjo e bën UBT-në institucionin e vetëm në Kosovë dhe rajon me Park Shkencor, në të cilin zhvillohet shkenca, kryhen eksperimente, formohen produkte dhe marrin jetë projektet më inovative në vend.

Prandaj, me rritjen e numrit të studentëve, UBT ka shumëfishuar hapësirën në Kampusin Inovativ, ku gjenden objekte të mëdha e me shumë hapësira rekreative, laboratorë të sofistikuar, biblioteka me më shumë se 200 mijë tituj shkencorë, hapësira punuese e mësimi për studentë. Të gjitha këto tash e shumë vite janë në shërbim të studentëve të UBT-së, të cilët natyrshëm shndërrohen në ekspertë të të gjitha fushave të studimit, pasi që kanë mundësi e forma të panumërta për aftësim profesional dhe akademik përbrenda UBT-së.

I tërë ky investim është bërë dhe po bëhet me qëllim të përgatitjes së studentëve për tregun vendor dhe ndërkombëtar të punës, ku studentët e UBT-së gjithmonë janë më të dalluarit dhe më të përgatiturit.

Artikull i sponzorizuar