Tani në dispozicion vetëm në iOS dhe Android

Twitter ka filluar të hap një tipar të ri ‘Tip Jar’ në aplikacionet e tij Android dhe iOS, i cili (siç thuhet) do t’i lejojë përdoruesit të dërgojnë para direkt në llogaritë e tyre të preferuara.

Për të përdorur tiparin ‘Tip Jar’, thjesht klikoni lehtë mbi ikonën e shtuar së fundmi të dollarit pranë emrit të përdoruesit të dikujt kur shikoni profilin e tij në një nga aplikacionet mobile të Twitter-it, shkruan The Verge.

Përdoruesit do të jenë në gjendje të ndryshojnë edhe tiparin e ‘Tip Jar’.

‘Tip Jar’ mbështet një sërë opsionesh pagese dhe lidhje: Bandcamp, Cash App, Patreon, Paypal dhe Venmo.

Të gjithë përdoruesit e Twitter në gjuhën angleze mund të dërgojnë pyetje në lidhje më këtë tipar duke filluar nga sot, por vetëm një grup i zgjedhur (përfshirë “krijuesit, gazetarët, ekspertët dhe organizatat jofitimprurëse”) mund ta aktivizojnë funksionin për të pranuar para tani.

Siç vërehet nga Rachel Tobac, dërgimi i parave përmes Paypal duke përdorur tiparin ‘Tip Jar’ aktualisht lejon këdo që po dërgon paratë për të parë adresën e marrësit, e cila është një çështje shqetësuese e sigurisë që Twitter dhe Paypal shpresojnë të zgjidhin së shpejti. /Telegrafi/