Përderisa në Kosovë ekziston pakica turke, në tërë Shqipërinë janë të regjistruar veç 2000 turq.

Lidhja mes shqiptarëve dhe turqve daton nga mesi i shekullit të XV kur osmanet pushtuan pjesën më të madhe të Ballkanit. Historia e kësaj lidhje, trashëgimia osmane në tokat shqiptare, si dhe jeta e 2000 shtetasve turq që kanë leje të rregullt pune në Shqipëri, rrëfehet përmes dokumentarit të postuar më poshtë. /TCh/