“Mitsotakis nuk inkurajohet t’i miratojë tre memorandumet me Maqedoninë e Veriut në Parlament për ratifikim sepse ka frikë se mos e humb grupin parlamentar”, tha kreu i SYRIZA Alexis Tsipras në një konferencë tradicionale për shtyp në Selanik si pjesë e një panairi ndërkombëtar, duke komentuar se e gjithë kjo është në favor të Turqisë, përcjell korrespondenti i AIM-s nga Athina.

“Njëra i referohet mbrojtjes së hapësirës ajrore të Maqedonisë së Veriut nga avionët luftarakë grekë, dhe të tjerat janë marrëveshje me përmbajtje ekonomike, të cilat kur ju, të cilët janë të favorshëm për ju, nuk i promovoni, nuk keni fuqinë negociuese për t’i pyetur partnerët tuaj për ta respektuar atë dhe zbatimin e marrëveshjes. Nuk kërkon që ata të respektojnë dhe zbatojnë marrëveshjen dhe i lë ata të relaksuar. Kush përfiton nga kjo? Më lejoni t’ju them kush përfiton? Turqia përfiton nga kjo”, tha Tsipras.

Drejtuesi i SYRIZA në konferencën e sotme për shtyp tha se Maqedonia e Veriut duhet të zbatojë pjesën e saj të marrëveshjes dhe përmendi markat tregtare, tekstet shkollore, si dhe shoqatat sportive, dhe si shembull merr Federata e Futbollit, për të cilën tha se “nuk mund të thirret ndryshe nga Federata e Futbollit e Maqedonisë së Veriut./Telegrafi/