Një burri të sëmurë nga Connecticut i është plotësuar “dëshira jetësore”, duke iu mundësuar për të folur me presidentin e SHBA-së, Donald Trump në një telefonatë të papritur.

Sipas mediave të fundit, përcjell Telegrafi, telefonata për Jay Barrett, i cili ka fibrozë cistike dhe kohët e fundit u zhvendos në kujdesin shtëpiak në shtëpi, u rregullua nga motra e tij e madhe – një ligjvënëse demokratike vendase.

“Ti je njeriu im, Jay”, i ka thënë z. Trump atij në telefonatë. “Ju vazhdoni të luftoni. Ne të dy luftojmë”.

Djali i presidentit, Eric, gjithashtu ka premtuar se do t’i dërgojë një dhuratë të veçantë.

Thirrja u raportua për herë të parë nga mediat lokale në Connecticut, që kanë raportuar për përpjekjet dypartiake për ta lidhur atë me Shtëpinë e Bardhë.

“Vëllai im është shumë konservator, por politika mënjanë, mendoj se në një familje, feja dhe politika janë jashtë tryezës”, tha motra e tij, Bridgette Hoskie, këshilltare e qytetit të parë të qarkut, e cila ka thënë se ajo është “100% demokrate”.

Siç thuhet tutje, Trump filloi thirrjen duke i thënë pacientit 44-vjeçar se sapo e kishte parë një fotografi të tij dhe ai dukej “i bukur”.

Presidenti i tha atij: “Ju jeni një kampion, ju jeni duke luftuar, apo jo?”

“Kjo është ajo që bëjnë irlandezët, apo jo?” Z. Barrett u përgjigj.

Barrett tha se ai është një votues i pavarur që ndihmoi të zgjidhej Barack Obama në vitin 2008, por nuk e mbështeti atë në vitin 2012 për shkak të kundërshtimit të tij ndaj politikës së kujdesit shëndetësor të presidentit demokrat.

Ai ka thënë se “ra në dashuri” me fushatën e z. Trump menjëherë pas fillimit të saj dhe besonte se demokratët gjithmonë po përpiqen të kundërshtojnë çdo gjë që ai thotë – e drejtë apo e gabuar.

Mjekët thonë se zoti Barrett ka vetëm gjashtë muaj për të jetuar, por ai shpreson të jetë ende gjallë, edhe gjatë vitit 2020. /Telegrafi/