Presidenti i SHBA-së, Donald Trump ka mohuar të ketë minimizuar seriozitetin e COVID-19, pavarësisht se në një intervistë të regjistruar e kishte pranuar një gjë të tillë.

Sipas BBC, përcjell Telegrafi, në një ngjarje televizive me votuesit, z. Trump tha se ai e kishte “rritur” atë.

Dhe një pretendim i tillë, sipas BBC, bie në kundërshtim me komentet që z. Trump i bëri gazetarit Bob Woodward në fillim të këtij viti, kur ai tha se minimizoi ashpërsinë e virusit për të shmangur panikun.

Z. Trump përsëriti gjithashtu të martën se një vaksinë mund të ishte gati “brenda disa javësh”, pavarësisht skepticizmit nga ekspertët e shëndetit.

Trump thotë se ai minimizoi rrezikun nga coronavirusi, sepse nuk donte të krijonte panik Trump thotë se ai minimizoi rrezikun nga coronavirusi, sepse nuk donte të krijonte panik

Siç shkruan BBC, asnjë vaksinë nuk ka përfunduar ende provat klinike, duke bërë që disa shkencëtarë të kenë frikë nga politika se po shtyn “shtytjen” për një vaksinë përpara zgjedhjeve presidenciale të 3 nëntorit.

Në takimin e bashkisë të martën të mbajtur nga ABC News në Filadelfia, Pensilvani, Z. Trump u pyet pse ai “do të minimizonte një pandemi që dihet se dëmton në mënyrë disproporcionale familjet me të ardhura të ulëta dhe komunitetet e pakicave”.

Z. Trump u përgjigj: “Po, mirë, nuk e minimizova atë. Unë në të vërtetë, në shumë mënyra, ‘e rrita’, për sa i përket veprimeve”.

“Veprimi im ishte shumë i fortë”, tha ai, duke përmendur një ndalim të vendosur ndaj njerëzve që udhëtonin nga Kina dhe Evropa në fillim të këtij viti.

“Ne do të kishim humbur mijëra më shumë njerëz po të mos e vendosja ndalimin. Ne shpëtuam shumë jetë kur e bëmë atë”, citohet të ketë thënë Trump.

Ndalimi i SHBA për udhëtarët e huaj që ishin kohët e fundit në Kinë hyri në fuqi në fillim të shkurtit, ndërsa ndalimi i udhëtarëve nga vendet evropiane u prezantua muajin tjetër. /Telegrafi/