Ushtrimi për stomak më i mirë sesa për muskuj të stomakut

Reklama

Të gjithë ata që dëshirojnë që bel të hollë dhe heqje të shtresave yndyrore nga stomaku zakonisht bëjnë “ushtrime të muskujve të stomakut” – ngritje e pjesës së sipërme të trupit e cila mund të rrezikojë kurrizin.

Nëse ju dhemb shpina, më mirë është të kurseni pjesën lumbale duke qëndruar “i ngjitur” për dysheme derisa jeni duke ushtruar.

Prandaj pozicioni i “insektit të vdekur” njëherësh edhe pozicion mbrojtës, është i shkëlqyeshëm për ushtrime të muskujve të barkut, transmeton Telegrafi.

Shtrijuni në shpinë, ngrini duart lart dhe shtrini ashtu që duart dhe shpina të jenë nën këndin prej 90 gradësh.

Reklama

Tani ngrini edhe këmbët, gjunjët të jenë të lakuar nën këndin prej 90 gradësh.

Reklama

Ushtrimi bëhet në atë mënyrë që dorën e djathtë e lëshoni prapa pothuajse deri në dysheme (pas kokës), ndërsa njëherësh këmbën e majtë e shtrini pothuajse derisa ta prisni dyshemenë përpara.

Pra, njëherësh shtrini këmbën dhe dorën tjetër, ndërkaq përpiquni që të mos prekni dyshemenë.

Pjesa lumbale e kurrizit duhet të qëndrojë gjithë kohës në dysheme.

/Telegrafi/