Psikologët kanë treguar se çdo ngjyrë ka ndikimin e saj në nënndërgjegjen e njeriut. Duke parë në një ngjyrë apo një tjetër, një person mund të ketë një humor të ndryshëm dhe një qëndrim të ndryshëm emocional

Kjo është arsyeja pse është e nevojshme që zgjedhja e ngjyrës në veshje duhet menduar shumë mirë.

Në sezonin pranverë-verë 2019 dizajnerët na japin një gamë mjaft të gjerë të ngjyrave që përfshijnë hije kaltër, rozë, të verdhë, të kuqe, kafe, pjeshke, të purpurt.

Ngjyra e gjelbër

Ngjyra e gjelbër

Ngjyra e gjelbër2

Ngjyra e gjelbër3

Kafe e ftohtë

Kafe e ftohtë

Kafe e ftohtë2

Kafe e ftohtë3

E kuqja

E kuqja

E kuqja2

E kuqja3

Kombinimi i grisë neutrale me shkëlqim vjollcë

Kombinimi i grisë neutrale me shkëlqim vjollcë

Kombinimi i grisë neutrale me shkëlqim vjollcë2

Serenity, e kaltër e zbehtë

Serenity, blu e zbehtë

Serenity, blu e zbehtë2

Mustardë

mustardë

mustardë2

Pjeshkë

pjeshkë

pjeshkë2

Rozë kuarc

Rozë kuarc2

Rozë kuarc3

Pa ngjyrë: gri, bardhë dhe e zezë

Pa ngjyrë

Pa ngjyrë2

Pa ngjyrë3