Ndërsa disa ende përdorin vetëm kremra për të mbrojtur lëkurën e tyre, një trend i çuditshëm po bëhet gjithnjë e më popullor në Kinë dhe Japoni – të veshur me maska Facekini që mbulojnë plotësisht gjithçka përveç syve, hundës dhe gojës.

Megjithëse është projektuar dhe prezantuar në vitin 2004, Facekini ka fituar popullaritet vetëm në Kinë dhe Japoni vitet e fundit. Është shpikur nga Zhang Shifan, i cili ka punuar si llogaritar në Kinë në fillimin e viteve 2000.

Shifan vendosi të linte punën e saj dhe të siguronte jetesën nga shitja e kësaj maske të çuditshme për shkak të shitjeve të saj të mëdha. Detyra e kësaj maske është mbrojtja nga dielli, insektet dhe kandil deti, thuhet në përshkrimin e artikullit në platformat e shitjes.

Fakti që disa kopje janë në dispozicion në Amazon, E-Bay dhe platforma të ngjashme gjithashtu flet se sa popullore është maska.

Çmimi më i ulët është nga dy në katër dollarë, ndërsa modelet me cilësi pak më të lartë kushtojnë nga 16 në 24 dollarë. Maskat mund të porositen në faqen zyrtare të Facekini, ku ato janë të disponueshme në ngjyra dhe madhësi të ndryshme. /Telegrafi/