LAJMI I FUNDIT:

Thënie të famshme nga George Washington për ta përmirësuar integritetin personal

Thënie të famshme nga George Washington për ta përmirësuar integritetin personal

George Washington ka qenë presidenti i parë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës – lider dhe strateg, i vetmi njeri i zgjedhur unanimisht nga Kolegji Elektoral duke shërbyer dy mandate si president.

Reklama

Si president i parë, Washington e ka ditur se të gjitha metodat e tij, vendimet dhe lëvizjet do të krijojnë precedent për çdo gjë që do të pasonte, prandaj ai kishte qenë shumë i kujdesshëm dhe i përgjegjshëm me zgjedhjet e tij, transmeton Telegrafi.

Ai kishte krijuar autoritet duke qëndruar i sinqertë dhe duke mos abuzuar me fuqinë që kishte.

Washington madje kishte refuzuar të shërbente një mandat të tretë dhe kishte vendosur që vitet e fundit t’i jetonte si fermer i thjeshtë, duke vendosur prapë një shembull të mirë.

Ai kishte qenë një njeri me ndjenjë të thellë të detyrës, një hero ushtarak dhe një patriot.

Marrë parasysh atë dhe të bëmat e tij, më poshtë jua sjellim disa prej thënieve të tij që jua përmirësojnë integritetin personal.

– “Lumturia njerëzore dhe detyra morale janë të lidhura në mënyrë të pandashme”

– “Këmbëngulësia dhe shpirti kanë bërë mrekulli në të gjitha epokat”

– “Shoqërohuni me njerëz të kualiteti të mirë, nëse e vlerësoni reputacionin tuaj, pasi që më mirë është të jeni vetëm sesa me shoqëri të keqe”

– “Aq më i vështirë konflikti, aq më i madh është triumfi”

– “Meshkujt e vërtetë e urrejnë luftën, por asnjëherë nuk largohen nga ajo”

– “Më parë vdes në këmbë sesa të jetojë në gjunjë”

– “Më mirë është të mos arsyetoheni sesa ta jepni një arsyetim të keq”

– “Përgatitja për luftë është një prej formave më efikase për ta ruajtur paqen”.  /Telegrafi/


Në trend Stil

Më shumë
Vendoseni kavanozin me oriz në dollap menjëherë: Pas vetëm disa ditësh do të kënaqeni me rezultatin

Vendoseni kavanozin me oriz në dollap menjëherë: Pas vetëm disa ditësh do të kënaqeni me rezultatin

Bëje vet
Vendoseni këtë në saksi dhe lulja nuk do të thahet kurrë: Një truk nga luleshitës me përvojë

Vendoseni këtë në saksi dhe lulja nuk do të thahet kurrë: Një truk nga luleshitës me përvojë

Lule
Është ky tipi më i keq i femrës që do ta takosh: Nxirre menjëherë nga jeta jote!

Është ky tipi më i keq i femrës që do ta takosh: Nxirre menjëherë nga jeta jote!

Këshilla Lifestyle
Një teknikë për orgazma të shumëfishta që pakkush e di: Gjithmonë do të dëshironi më shumë, më shumë, dhe më shumë...

Një teknikë për orgazma të shumëfishta që pakkush e di: Gjithmonë do të dëshironi më shumë, më shumë, dhe më shumë...

Intimitet dhe Pasion
Preferencat e meshkujve për gjokset e femrave tregojnë shumë për personalitetin e tyre

Preferencat e meshkujve për gjokset e femrave tregojnë shumë për personalitetin e tyre

Lifestyle
Dy rregulla të kopshtarëve për një rendiment më të mirë të domates

Dy rregulla të kopshtarëve për një rendiment më të mirë të domates

Kopshtaria
Kalo në kategori