Në orët e mbrëmjes, derisa pushojmë duke shikuar TV, më së shumti dëshirojmë diçka për të futur në gojë

Këta artikuj janë të mirë, por edhe nuk ju shtojnë shumë peshë! – transmeton Telegrafi.

Fiq të thatë

Janë burim i shkëlqyeshëm i materieve balast. Do ta furnizojnë trupin me energji të nevojshme andaj është mirë t’i hani para se të stërvitni.

Veç kësaj, përmbajnë sasi të mëdha kaliumi – mineral i rëndësishëm për regjenerim të shpejtë të organizmit.

Bajamet

Janë të pasura me tokoferol alfa (formë e vitaminës E) të cilat trupi më së shpejti i absorbon. Kjo vitaminë ka veprim antioksidant dhe pengon dëmtimin e qelizave pas stërvitjes.

Hani një grusht bajame gjatë ditës dhe do të jeni dukshëm të ngopur.

Çokollata e zezë

Përmban flavonol, i cili i takon grupit të materieve bimore të cilat përdoren për shëndet.

Gjithashtu nxit qarkullimin e gjakut, që posaçërisht u bën mirë muskujve, sepse i mbush me energji. Veç kësaj, për shkak të sasisë së madhe të hidrokarbureve, është posaçërisht i dobishëm për muskuj.

Qiqrat

Në të vërtetë, përparësia e tyre e madhe është sepse janë të pasura me minerale, proteina, magnez, hekur, si edhe me fibra.

Gjithsesi – rekomandojmë që t’i vendosni në listën tuaj të pjekurinave të shëndetshme.

Bananet

Për shkak të sasisë së madhe të kaliumit që përmban ky frut, nuk do të keni ngërçe muskulore dhe do të jeni plot energji.

Përveç kësaj, për shkak të sasisë së madhe të karbohidrateve, ato janë lënda djegëse e duhur për muskujt.

Fëstëkët

Kjo frutë është shumë e shëndetshme, kanë më pak kalori se frutat arrore të përmendura më sipër, mirëpo gjithashtu është shumë e shijshme.

Të themi edhe fëstëkët janë të pasur me antioksidantë të shkëlqyeshëm, mirëpo jo ato të përpunuara industrialisht ma aditivë dhe me shtesa vajrash. /Telegrafi/