Sipas të dhënave të fundit të Eurostat, të rinjtë në Maqedoninë e Veriut dhe vendet e rajonit, mesatarisht dalin nga shtëpia e prindërve pas moshës së 30-të.

Përveç në Maqedoninë e veriut, e njëjta ndodh edhe në Serbi, Mal të Zi dhe Turqi, ku të rinjtë në këto vende dalin nga shtëpia e prindërve në moshën 27.5 vjeçare, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në Maqedoni, të rinjtë mesatarisht bëhen plotësisht të pavarur nga prindërit në moshën 31.8, në Mal të Zi në moshën 33.1, në Serbi 31.1 dhe në Turqi në moshën 27.5.

Sipas të dhënave të Eurostat, të rinjtë që dalin më herët nga shtëpitë e prindërve janë në Suedi, të cilët largohen pa i mbushur 18 vjet./Telegrafi/