LAJMI I FUNDIT:

Të gjitha detajet nga regjistrimi, 66.36% e diasporës së Maqedonisë janë shqiptarë

Të gjitha detajet nga regjistrimi, 66.36% e diasporës së Maqedonisë janë shqiptarë

Enti Shtetëror i Statistikave në Maqedoninë e Veriut sot ka shpallur rezultatet e regjistrimit të popullsisë, amvisërive dhe ekonomive familjare.

Sipas rezultateve, Maqedonia e Veriut ka popullsi të përgjithshme prej 2.097.319, prej të cilëve 1.836.713 janë rezident, ndërsa 260.606 jorezident.

Më poshtë i keni të dhënat që sot u publikuan nga ESHS:


Janë regjistruar gjithsej 2. 097 319 persona.

Rezident: 1. 836 713

Jo rezident: 260 606

Shpallen rezultatet e regjistrimit, 29.52% e popullsisë në Maqedoni janë shqiptarë
Lexo po ashtu Shpallen rezultatet e regjistrimit, 29.52% e popullsisë në Maqedoni janë shqiptarë

Nga numri i përgjithshëm i qytetarëve të regjistruar:

54, 21 për qind maqedonas

29.52 për qind shqiptarë

3.98 për qind turq

2, 34 për qind rom

1.18 për qind serb

0.87 për qind boshnjak

0.44 për qind vlleh

Nga numri rezident:

Maqedonas 58.44%

Shqiptarë 24.30 %

Turq 3.86 %

Romë 2.53%

Vlleh 0.47 %

Serb 1.3%

Boshnjak 0.87 %

Nga numri jo-rezident

Maqedonas 24.45%

Shqiptarë 66.36 %

Turq 4.79%

Romë 1.02%

Vlleh 0,19%

Serb 0.35%

Boshnjak 0.81 %