LAJMI I FUNDIT:

Tuberkulozi

25 Artikuj

Në Ditën Botërore të Tuberkulozit, MSh ua rikujton qytetarëve se barnat janë falas

Në Ditën Botërore të Tuberkulozit, MSh ua rikujton qytetarëve se barnat janë falas

Shëndetësi
Në Kosovë janë 447 persona me tuberkuloz, Prishtina prin me numrin më të madh të rasteve

Në Kosovë janë 447 persona me tuberkuloz, Prishtina prin me numrin më të madh të rasteve

Shëndetësi
Tri problemet shëndetësore që më së shpeshti atakojnë meshkujt sesa femrat

Tri problemet shëndetësore që më së shpeshti atakojnë meshkujt sesa femrat

Këshilla mjekësore
Rastet e reja me sëmundje malinje, të sëmurët me TBC, sëmundjet ngjitëse e stafi shëndetësor – ASK jep të dhënat për shëndetësinë

Rastet e reja me sëmundje malinje, të sëmurët me TBC, sëmundjet ngjitëse e stafi shëndetësor – ASK jep të dhënat për shëndetësinë

Shëndetësi
Hoxha: Këtë vit ka rritje të pacientëve me tuberkulozë

Hoxha: Këtë vit ka rritje të pacientëve me tuberkulozë

Shëndetësi
Simptomat dhe shkaqet e tuberkulozit, siç paralajmëron mjekja, kolla e vazhdueshme mund të mos jetë COVID-19

Simptomat dhe shkaqet e tuberkulozit, siç paralajmëron mjekja, kolla e vazhdueshme mund të mos jetë COVID-19

Shëndetësi Lajme
Statistikat e Shëndetësisë për vitin 2020, 441 persona të prekur me TBC

Statistikat e Shëndetësisë për vitin 2020, 441 persona të prekur me TBC

Shëndetësi
Ka tendencë të rritjes së numrit të pacientëve me tuberkuloz në Kosovë, rastet e reja më të rënda

Ka tendencë të rritjes së numrit të pacientëve me tuberkuloz në Kosovë, rastet e reja më të rënda

Shëndetësi
Bie numri i rasteve me tuberkuloz në Kosovë

Bie numri i rasteve me tuberkuloz në Kosovë

Elfije Boletini
Avokati i Popullit: Gjatë pandemisë u shkelën të drejtat e pacientëve me HIV dhe Tuberkuloz

Avokati i Popullit: Gjatë pandemisë u shkelën të drejtat e pacientëve me HIV dhe Tuberkuloz

Kosovë
Coronavirusi ka vënë në hije luftën kundër tuberkulozit: “Ende përdoren metodat e vjetruara të shërimit”

Coronavirusi ka vënë në hije luftën kundër tuberkulozit: “Ende përdoren metodat e vjetruara të shërimit”

Shëndetësi Lajme
A e ka shpëtuar vaksina kundër tuberkulozit Ballkanin nga më e keqja e coronavirusit?

A e ka shpëtuar vaksina kundër tuberkulozit Ballkanin nga më e keqja e coronavirusit?

Nga Bota
A mund të jetë vaksina e zbuluar një shekull më parë, “çelësi” për tu përballur me coronavirusin?

A mund të jetë vaksina e zbuluar një shekull më parë, “çelësi” për tu përballur me coronavirusin?

Nga Bota
Vaksina 100 vjeçare testohet si armë kundër Covid-19

Vaksina 100 vjeçare testohet si armë kundër Covid-19

Nga Bota
Bien rastet me tuberkuloz, megjithatë Kosova prin në rajon me këtë sëmundje

Bien rastet me tuberkuloz, megjithatë Kosova prin në rajon me këtë sëmundje

Kosovë
Shqipëri, mishi i kafshëve me brucelozë dhe tuberkuloz përdoret për ushqimin e të burgosurve

Shqipëri, mishi i kafshëve me brucelozë dhe tuberkuloz përdoret për ushqimin e të burgosurve

Shqipëri
Tuberkulozi i rrezikshëm: Një i sëmurë mund të infektojë 15 persona

Tuberkulozi i rrezikshëm: Një i sëmurë mund të infektojë 15 persona

Këshilla mjekësore
707 raste me tuberkuloz për 2018 në Kosovë

707 raste me tuberkuloz për 2018 në Kosovë

Shëndetësi
Tuberkulozi në rajonin e Dibrës është duke u çrrënjosur nga viti në vit

Tuberkulozi në rajonin e Dibrës është duke u çrrënjosur nga viti në vit

Shëndetësi
Pse nuk duhet ta puthni qenin tuaj

Pse nuk duhet ta puthni qenin tuaj

Kujdesi për kafshët
Dibër, në çerekun e parë të këtij viti nuk ka të sëmurë nga tuberkuloza

Dibër, në çerekun e parë të këtij viti nuk ka të sëmurë nga tuberkuloza

Bashkim Iljazi
Bacili i tuberkulozit vepron si “Kali i Trojës”

Bacili i tuberkulozit vepron si “Kali i Trojës”

Punime shkencore
Kosova me mbi 700 raste të tuberkulozit, prin Prishtina

Kosova me mbi 700 raste të tuberkulozit, prin Prishtina

Shëndetësi
Ilaçi i parë i tuberkulozit i dedikuar për fëmijë lansohet në Keni

Ilaçi i parë i tuberkulozit i dedikuar për fëmijë lansohet në Keni

Shëndetësi Lajme