LAJMI I FUNDIT:

Skënderbeu

182 Artikuj

Heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

Heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

Cult+
Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Histori
Skënderbeu në historiografinë turke

Skënderbeu në historiografinë turke

Histori
Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Histori
Tezat për vendin e origjinës të familjes Kastrioti

Tezat për vendin e origjinës të familjes Kastrioti

Histori
Dy Betejat e Kosovës (1389 dhe 1448), sipas kronistëve të kohës

Dy Betejat e Kosovës (1389 dhe 1448), sipas kronistëve të kohës

Histori
Nga ishin Kastriotët?!

Nga ishin Kastriotët?!

Cult+
Dy mbretëritë e Gjergjit: Mbretëria e tokës e mbretëria e qiellit

Dy mbretëritë e Gjergjit: Mbretëria e tokës e mbretëria e qiellit

Kulturë
Edhe një “tjetër” Skënderbe

Edhe një “tjetër” Skënderbe

Cult+
Historia e panjohur e pasardhësve të Skënderbeut

Historia e panjohur e pasardhësve të Skënderbeut

Histori
Kunata e Skënderbeut, e bija e Gjergj Arianitit: Angjelina e shenjtë e Serbisë

Kunata e Skënderbeut, e bija e Gjergj Arianitit: Angjelina e shenjtë e Serbisë

Histori
Osmanët besonin se do të ishin të sigurt në luftë, me një hajmali nga kockat e Skënderbeut

Osmanët besonin se do të ishin të sigurt në luftë, me një hajmali nga kockat e Skënderbeut

Histori
Lufta psikologjike ndaj otomanëve: Skënderbeu tallej me armiqtë

Lufta psikologjike ndaj otomanëve: Skënderbeu tallej me armiqtë

Histori
Gjuha, monarkia dhe Skënderbeu

Gjuha, monarkia dhe Skënderbeu

Fakte
Poezitë e para evropiane për Skënderbeun

Poezitë e para evropiane për Skënderbeun

Analiza
Eruditja Margherita Sarrocchi, gruaja që shkroi poemën epike për Skënderbeun

Eruditja Margherita Sarrocchi, gruaja që shkroi poemën epike për Skënderbeun

Fakte
Skënderbeu në Prizren, si Getoari në refren

Skënderbeu në Prizren, si Getoari në refren

Cult+
Frang Bardhi për Skënderbeun

Frang Bardhi për Skënderbeun

Histori
Zhgënjimi ndaj Vatikanit dhe letra që Skënderbeu ia dërgoi Papës: Turqit po vijnë, ne nuk gjunjëzohemi

Zhgënjimi ndaj Vatikanit dhe letra që Skënderbeu ia dërgoi Papës: Turqit po vijnë, ne nuk gjunjëzohemi

Histori
Manastiri i Deçanit, ku ruhet shandani i dhuruar nga Skënderbeu

Manastiri i Deçanit, ku ruhet shandani i dhuruar nga Skënderbeu

Cult+
Shtatoreve në kryeqytet dikush ua mbuloi sytë

Shtatoreve në kryeqytet dikush ua mbuloi sytë

Prishtina
Gravura e rrallë e vitit 1578, me flamurin shqiptar në të

Gravura e rrallë e vitit 1578, me flamurin shqiptar në të

PamArt
Përzgjedhja e aktorëve shqiptarë, për filmin “Skënderbeu”

Përzgjedhja e aktorëve shqiptarë, për filmin “Skënderbeu”

Filmi
Fate tragjike: Viktor Stratobërdha dhe fëmija që dinte përmendësh tërë filmin “Skënderbeu”

Fate tragjike: Viktor Stratobërdha dhe fëmija që dinte përmendësh tërë filmin “Skënderbeu”

Fakte