LAJMI I FUNDIT:

Kinostudio

26 Artikuj

Dritëro Agolli me Ramiz Alinë në Komitetin Qendror: Veprat më të mira të letërsisë janë trajtuar shumë keq nga kinematografia

Dritëro Agolli me Ramiz Alinë në Komitetin Qendror: Veprat më të mira të letërsisë janë trajtuar shumë keq nga kinematografia

Cult+
Propagandë me nivel të lartë artistik

Propagandë me nivel të lartë artistik

Cult+
Filmat e Kinostudios, propagandë apo pasuri?

Filmat e Kinostudios, propagandë apo pasuri?

Cult+
Frymëzimi i kinezëve nga vepra e Piro Milkanit

Frymëzimi i kinezëve nga vepra e Piro Milkanit

Cult+
“Rrugë të bardha”: Historia e ngjarjes reale që u bë film

“Rrugë të bardha”: Historia e ngjarjes reale që u bë film

Filmi
100-vjetori i lindjes së Marie Logorecit: “Lokja” e kinematografisë shqiptare

100-vjetori i lindjes së Marie Logorecit: “Lokja” e kinematografisë shqiptare

Cult+
Pasuria e fshehtë e filmave shqiptarë!

Pasuria e fshehtë e filmave shqiptarë!

Cult+
Kinemaja dhe vdekja e Enverit

Kinemaja dhe vdekja e Enverit

Cult+
“Koncert në vitin 1936”

“Koncert në vitin 1936”

Cult+
Vdes Kostandin Ropi, që frymëzoi filmin “Partizani i vogël Velo”

Vdes Kostandin Ropi, që frymëzoi filmin “Partizani i vogël Velo”

Cult+
Filmat e ish-Kinostudios: Propagandë apo pasuri kombëtare?!

Filmat e ish-Kinostudios: Propagandë apo pasuri kombëtare?!

Cult+
Homazhi për viktimat vlen më shumë se një ligj “makartist“

Homazhi për viktimat vlen më shumë se një ligj “makartist“

Cult+
Vdes aktori i njohur shqiptar, Rikard Ljarja

Vdes aktori i njohur shqiptar, Rikard Ljarja

Cult+
Fate tragjike: Viktor Stratobërdha dhe fëmija që dinte përmendësh tërë filmin “Skënderbeu”

Fate tragjike: Viktor Stratobërdha dhe fëmija që dinte përmendësh tërë filmin “Skënderbeu”

Fakte
Vdes regjisori Fehmi Hoshafi

Vdes regjisori Fehmi Hoshafi

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1969: Kundërkultura, Hëna dhe shqiptarët në dy botë

Viti 1969: Kundërkultura, Hëna dhe shqiptarët në dy botë

Agron Shala
Vdes aktorja Shpresa Bërdëllima

Vdes aktorja Shpresa Bërdëllima

Cult+
Filmi shqiptar

Filmi shqiptar

Edison Ypi
Shyqyri Sako: Sot s’ka më filma shqiptarë

Shyqyri Sako: Sot s’ka më filma shqiptarë

Cult+
Duke kujtuar Gëzim Erebarën

Duke kujtuar Gëzim Erebarën

Cult+
“Gjeneral Gramafoni” dhe skenari që u ndërtua mbi një tregim të vjedhur!?

“Gjeneral Gramafoni” dhe skenari që u ndërtua mbi një tregim të vjedhur!?

Cult+
Filmi i ndaluar, “Skëterrë ‘43”

Filmi i ndaluar, “Skëterrë ‘43”

Cult+
Kur në Kinë adhuronin filmat e Shqipërisë: “Ngadhnjim mbi vdekjen” u pa nga 30 milionë kinezë dhe ndaloi shkatërrimin e kitarës si “instrument borgjez”

Kur në Kinë adhuronin filmat e Shqipërisë: “Ngadhnjim mbi vdekjen” u pa nga 30 milionë kinezë dhe ndaloi shkatërrimin e kitarës si “instrument borgjez”

Filmi