LAJMI I FUNDIT:

Jugosllavia

94 Artikuj

Pushtimi i Beogradit me vetëm shtatë ushtarë gjermanë

Pushtimi i Beogradit me vetëm shtatë ushtarë gjermanë

Histori
Giorgia Meloni pranë Triestes bëri homazhe për italianët e vrarë në Luftën e Dytë Botërore, e quajti Titon xhelat

Giorgia Meloni pranë Triestes bëri homazhe për italianët e vrarë në Luftën e Dytë Botërore, e quajti Titon xhelat

Evropa
Ka vdekur ish-ministri francez Robert Badinter, njeriu që shënoi fundin e Jugosllavisë

Ka vdekur ish-ministri francez Robert Badinter, njeriu që shënoi fundin e Jugosllavisë

Evropa
Jeta dhe vepra e patriotit Iljaz Agushi: E tradhtoi Bujar Hoxha, e vrau Ymer Pula

Jeta dhe vepra e patriotit Iljaz Agushi: E tradhtoi Bujar Hoxha, e vrau Ymer Pula

Histori
Tito dhe Kërlezha nuk e donin Ivo Andriqin!

Tito dhe Kërlezha nuk e donin Ivo Andriqin!

Fakte
Urrejtja e Jovanka Brozit për Fadil Hoxhën

Urrejtja e Jovanka Brozit për Fadil Hoxhën

Fakte
Digat që u shkatërruan dhe morën mijëra jetë njerëzish në Libi, janë ndërtuar nga ish-sistemi jugosllav

Digat që u shkatërruan dhe morën mijëra jetë njerëzish në Libi, janë ndërtuar nga ish-sistemi jugosllav

Afrika
Enver Hoxha më 1946: në Beograd: Klikat e mëparshme na përçanë me vëllezërit jugosllavë

Enver Hoxha më 1946: në Beograd: Klikat e mëparshme na përçanë me vëllezërit jugosllavë

Fakte
Karakteristikat e aeroplanëve amerikanë që do t’i dhurohen Ukrainës – NATO bombardoi me to ish-Jugosllavinë

Karakteristikat e aeroplanëve amerikanë që do t’i dhurohen Ukrainës – NATO bombardoi me to ish-Jugosllavinë

Evropa
Deputetja gjermane e ekstremit të djathtë Zhaklin Nastiq në protestë me flamurin e ish-Jugosllavisë

Deputetja gjermane e ekstremit të djathtë Zhaklin Nastiq në protestë me flamurin e ish-Jugosllavisë

Ballkan
A kërkonte falje Enveri?

A kërkonte falje Enveri?

Fakte
Rok-skena e Jugosllavisë, me notat e UDB-së!

Rok-skena e Jugosllavisë, me notat e UDB-së!

Cult+
Këshillat e Bedri Pejanit para se ta dorëzonin te serbët dhe Shqipëria e begattë e pasluftës që u plaçkit nga jugosllavët – me ndihmën e shqiptarëve

Këshillat e Bedri Pejanit para se ta dorëzonin te serbët dhe Shqipëria e begattë e pasluftës që u plaçkit nga jugosllavët – me ndihmën e shqiptarëve

Fakte
Maestro nuk ka njohuri që Jugosllavia është shpërbërë, thotë se Kosova kufizohet me të

Maestro nuk ka njohuri që Jugosllavia është shpërbërë, thotë se Kosova kufizohet me të

Yjet
Viti 1992: Fundi i shtetit të Titos, zgjedhjet në Kosovë dhe Kërcënimi i Kërshëndellave

Viti 1992: Fundi i shtetit të Titos, zgjedhjet në Kosovë dhe Kërcënimi i Kërshëndellave

Agron Shala
Viti 1982: Vrasja e Jusuf Gërvallës, Kadri Zekës dhe Bardhosh Gërvallës

Viti 1982: Vrasja e Jusuf Gërvallës, Kadri Zekës dhe Bardhosh Gërvallës

Agron Shala
Viti 1972: Viti i mbrapshtë

Viti 1972: Viti i mbrapshtë

Agron Shala
Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Agron Shala
Rikthimi i Shën Naumin, nën administrimin e Shqipërisë më 1941

Rikthimi i Shën Naumin, nën administrimin e Shqipërisë më 1941

Histori
Tentimi i Enver Hoxhës për ngritjen e një rrjeti të spiunazhit në Kosovë

Tentimi i Enver Hoxhës për ngritjen e një rrjeti të spiunazhit në Kosovë

Histori
Dokumentet arkivore të takimit të Stalinit me komunistët jugosllavë: Shtizat e mosmarrëveshjeve Stalin-Tito u thyen në çështjen shqiptare

Dokumentet arkivore të takimit të Stalinit me komunistët jugosllavë: Shtizat e mosmarrëveshjeve Stalin-Tito u thyen në çështjen shqiptare

Histori
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Agron Shala
Viti 1951: Turqizimi i shqiptarëve në Kosovë dhe vrasjet e intelektualëve në Shqipëri

Viti 1951: Turqizimi i shqiptarëve në Kosovë dhe vrasjet e intelektualëve në Shqipëri

Agron Shala