LAJMI I FUNDIT:

Armand Plaka

25 Artikuj

Gazeta amerikane, për shqiptarët (1904): Populli më fisnik, racë e bardhë e gjakut më të pastër

Gazeta amerikane, për shqiptarët (1904): Populli më fisnik, racë e bardhë e gjakut më të pastër

Histori
Kur shqiptarët nënshkruanin për “paqen botërore” nën emrin e Stalinit!

Kur shqiptarët nënshkruanin për “paqen botërore” nën emrin e Stalinit!

Cult+
Austriakët më 1914: Dyshojmë se Esati shiti Shkodrën dhe se Qemali e shiti Janinën

Austriakët më 1914: Dyshojmë se Esati shiti Shkodrën dhe se Qemali e shiti Janinën

Histori
Rroftë Shqipëria e re!

Rroftë Shqipëria e re!

Cult+
“Nusja e Kemal Pashës së Turqisë?”

“Nusja e Kemal Pashës së Turqisë?”

Cult+
Koleksioni i konteshës suedeze, i fotografive të shqiptarëve të Greqisë

Koleksioni i konteshës suedeze, i fotografive të shqiptarëve të Greqisë

Cult+
“Lufta” anglo-amerikane për naftën e Shqipërisë

“Lufta” anglo-amerikane për naftën e Shqipërisë

Fakte
Viti 1914 dhe Shqipëria në kaos

Viti 1914 dhe Shqipëria në kaos

Cult+
Mes shqiptarëve, “Kazanova nuk ka shans ta arrijë pleqërinë”!

Mes shqiptarëve, “Kazanova nuk ka shans ta arrijë pleqërinë”!

Fakte
Malësori shqiptar, si model i skulptorit Carl Maria Schwerdtner

Malësori shqiptar, si model i skulptorit Carl Maria Schwerdtner

Cult+
Zviceranët më 1943: Pengesë për zhvillimin e shqiptarëve janë vetë shqiptarët

Zviceranët më 1943: Pengesë për zhvillimin e shqiptarëve janë vetë shqiptarët

Histori
Pushtimi i Shqipërisë dhe letra e Duçes që Hitleri nuk e mori kurrë

Pushtimi i Shqipërisë dhe letra e Duçes që Hitleri nuk e mori kurrë

Histori
Amerikanët më 1912: Isa Boletini, heroi që duhet ta njihni!

Amerikanët më 1912: Isa Boletini, heroi që duhet ta njihni!

Histori
Francezët para 200 vitesh mësonin për shqiptarët që në abetare

Francezët para 200 vitesh mësonin për shqiptarët që në abetare

Fakte
Harta e sigluar nga Papa Klementi, ku Kruja cilësohet “Atdheu i Skënderbeut”

Harta e sigluar nga Papa Klementi, ku Kruja cilësohet “Atdheu i Skënderbeut”

Fakte
Hartat osmane të katër vilajeteve shqiptare

Hartat osmane të katër vilajeteve shqiptare

Fakte
Mbi stereotipat antishqiptarë në veprat e autorëve të huaj

Mbi stereotipat antishqiptarë në veprat e autorëve të huaj

Histori
Shqiptarët në 100 foto, në 100-vjetorin e Luftës së I-rë Botërore

Shqiptarët në 100 foto, në 100-vjetorin e Luftës së I-rë Botërore

Cult+
Viti 1944: Studentët shqiptarë që studionin në Vjenë me bursat e Rajhut!

Viti 1944: Studentët shqiptarë që studionin në Vjenë me bursat e Rajhut!

Histori
Propaganda e malazezëve më 1913: Shkodranë, na prisni si çlirimtarë!

Propaganda e malazezëve më 1913: Shkodranë, na prisni si çlirimtarë!

Histori
Ndikimet kombëtare dhe të huaja në uniformat e Ushtrisë së Shqipërisë!

Ndikimet kombëtare dhe të huaja në uniformat e Ushtrisë së Shqipërisë!

Fakte
Çetnikët serbë, bashkëpunimi i tyre me nazistët dhe paradokset historike

Çetnikët serbë, bashkëpunimi i tyre me nazistët dhe paradokset historike

Politikë
Grekët në vitin 1940: Shqiptarë, bashkohuni me ne! (Foto)

Grekët në vitin 1940: Shqiptarë, bashkohuni me ne! (Foto)

Shqipëri
Pamje të rralla të Divizionit “SS Skanderbeg” në Kosovë (Foto)

Pamje të rralla të Divizionit “SS Skanderbeg” në Kosovë (Foto)

Sociale