Poezi nga: Erica Jong
Përktheu: Irena Dono

Një burrë aq të sëmurë as supa seksuale
nuk mund ta shpëtojë –

supa prej pule e seksit,
e cila kuron gjithçka:
dromca të hedhura
pak mish i bardhë si i pangjyrë.
bulëza të verdha yndyre
si dashuria…

Por aq i sëmurë është ai burrë,
sa s’ka supë që mund ta shpëtojë.

Gryka e tij është një plagë që ka zënë kore.
Zemërimi i mbush zorrët.
Ai do të mbajë dietë me pluhur.

Unë iu ofrova ta ushqeja
(lugë pas luge)
vetë.

I ofrova barkun tim si një tas
i ofrova duart si lugë,
gjunjët si masha,
gjinjtë si një enë e nxehtë
për të na mbajtur ngrohtë.

I ofrova kërthizën time
si një gotë konjak.

“Gjuha ime ka mbaruar”, tha ai,
“nuk kam më dhëmbë”.
Goja ka shkuar me nënën time në varr.
Ia kam dhënë urinë time ajrit,
hundët e mia erës,
seksin tim vdekjes,
sytë e mi asgjësë dhe pluhurit”.

“Po çfarë lakmon atëherë”?
e pyeta.

“Nuk lakmoj asgjë”.