Universiteti i Yorkut, një nga universitetet më të mira në Mbretërinë e Bashkuar dhe në botë, ka partneritet me Kolegjin CITY, i cili tani është bërë Universiteti York Kampusi European. Duke u bazuar në trashëgiminë dhe përvojën 30-vjeçare të Kolegjit CITY në ofrimin e arsimit të lartë britanik në rajon Universiteti York Kampusi European po ofron përsosmërinë e arsimit universitar britanik në rajon në epokën post-Brexit.

Krijimi i Kampusit të Europës shënon fillimin e një epoke emocionuese me mundësi të reja arsimi, kërkimi dhe zhvillimi. Universiteti i Yorkut është institucioni themelor britanik, një anëtar i grupit prestigjioz Russell, i njohur nga TEF Gold për mësimdhënie të jashtëzakonshme, i njohur në të gjithë botën për kërkimet e tij.

Kampusi i Europës prezanton Universitetin e Yorkut në Evropë dhe një entiteti i integruar i Universitetit. Është një institucion unik, ndërkombëtar me seli në Greqi, por me aktivitete anëtare në 8 shtete, që lidh në mënyrë akademike Mbretërinë e Bashkuar me Evropën dhe botën. Ajo ofron programe universitare, pasuniversitare, MBA dhe programe të doktoratës në studime të Gjuhës Angleze, Psikologji, Administrim Biznesi & Ekonomi dhe Shkenca Kompjuterike.

“Ne jemi të kënaqur që po fillojmë një epokë të re për Kolegjin CITY me krijimin e Kampusit të Universitetit York të Europës. Kolegji CITY ka një trashëgimi të gjatë për të punuar me një Universitet udhëheqës të Mbreterise se Bashkuar, Universitetin e Sheffield, dhe më vonë duke u bërë Fakulteti i tij Ndërkombëtar. Pas 30 vitesh të dhënies me sukses të arsimit të lartë në Mbretërinë e Bashkuar, ne kemi mundësinë të lidhim rajonin tonë me një nga universitetet më të mira në botë dhe të mbështesim ambicien tonë të përbashkët për të ndërtuar kapacitete dhe për të kontribuar në zhvillimin e shoqërive tona “, deklaron z. Yannis Ververidis, Drejtori i Kampusi i Evropës i Universitetit të Yorkut, Kolegji CITY.

Kolegji CITY krijon mundësi emocionuese për studentët e rajonit për të shijuar përvojën e studimit në Universitetin e Yorkut; ata mund të studiojnë për diplomën e Universitetit të Yorkut afër shtëpisë, të shijojnë një përvojë të plotë studentore dhe ndërkombëtarizimit të studentëve, të kenë një jetë të mrekullueshme studentore, të fitojnë njohuri dhe aftësi shtesë që do të hapin horizontet e tyre dhe do të kenë një ndikim të ndryshueshëm të jetës në te ardhmja e tyre.

Pranimet tani janë të hapura për programet bachelor dhe master në Universitetin e York-ut të ofruara në Kolegjin CITY në Selanik. Programet do të fillojnë në Tetor 2021.

Info:

Email: kosovo@york.citycollege.eu
Web: www.york.citycollege.eu