LAJMI I FUNDIT:

Somalinimo

Somalinimo

Kur studentët anembanë botës po kthehen në universitete, katër studente me origjinë nga Somalia flasin për një nga institucionet më prestigjioze: Universitetin e Kembrixhit, transmeton Telegrafi.

Reklama

Identiteti i studenteve ka rrënjë tek Somalinimo (“esenca e të qenit somaleze”) dhe në një si letër dashurie për kulturën somaleze, racën e zezë dhe islamin, ato reflektojnë te përkatësia dhe margjinalizimi.

Studentet flasin për konfliktin me prindërit, ndjenjën e solidaritetit në Kembrixh dhe trashëgiminë që kanë krijuar për gjeneratën e ardhshme të somalezëve të Britanisë. Për këtë thirren te proverba e tyre: “Veshja që nuk është e jotja nuk mund të të strehojë nga të ftohtit”. /Telegrafi/