LAJMI I FUNDIT:

Slack aplikon për t’u bërë kompani publike

Slack aplikon për t’u bërë kompani publike

Pas disa muajsh spekulime, më në fund kemi një datë për hyrjen e kompanisë teknologjike Slack në bursë, e njohur si IPO, e cila ka aplikuar në mënyrë të fshehtë.

Slack ka dërguar një draft regjistrimi pranë Komisionit Amerikan të Bursave dhe Letrave me Vlerë (SEC), ndërsa listimi në bursë do të bëhet vetëm pasi SEC të ketë rishikuar procesin.


Në muajin janar u raportua se Slack kishte planifikuar të hynte në bursë përmes një listimi direkt dhe jo përmes një IPO tradicionale, përcjell Telegrafi.

The Wall Street Journal konsideron se vlera e kompanisë mund të jetë 7 miliardë dollarë.

Amazon e interesuar në Slack, ia ofron 9 miliardë dollarë?
Lexo po ashtu Amazon e interesuar në Slack, ia ofron 9 miliardë dollarë?

Po ashtu, ky vit do të jetë i rëndësishëm për kompanitë që kalojnë në bursë. Uber dhe Airbnb janë dy kompanitë e tjera që do të ndjekin rrugëtimin e Slack, gjithashtu Lyft ka aplikuar për IPO. /Telegrafi/