Versioni i fundit beta i iOS shton zërin e pestë amerikan për Siri Voice Assistant. Ndërfaqja e përdoruesit e Apple e quan thjesht “Zëri 5”, por zhvilluesi i iOS Steve Moser thotë se zëri quhet “Quinn”.

Zëri vjen pak më pak se një vit pasi Apple shtoi dy zërat e fundit amerikan për Sirin dhe ndaloi përdorimin e zërit femëror “të parazgjedhur” që ndoshta të gjithë e njohim.

Axios vëren se zëri i ri tingëllon më neutral sesa zërat e mëparshëm të Siri. Apple konfirmoi për publikimin se ishte filmuar nga një anëtar i komunitetit LGBTQ+, megjithëse kompania nuk ofroi detaje shtesë për identitetin e aktorit të zërit.

Reklama

“Zërat e vitit të kaluar u regjistruan nga aktorë afrikano-amerikanë si pjesë e “angazhimit të gjatë të kompanisë ndaj diversitetit dhe përfshirjes”, kishte njoftuar Apple.

Reklama

Karakteristika të tjera të reja të përfshira në versionin më të fundit beta të iOS përfshijnë një njoftim të ri të privatësisë anti-spyware kur konfiguroni AirTags.

Data e lëshimit zyrtar të softuerit ende nuk është shpallur, por pritet të jetë gjerësisht i disponueshëm muajin e ardhshëm. /Telegrafi/