Njerëzit kur krijojnë familje, dëshirojnë të jenë të lumtur në martesën e tyre. Një nga kriteret e lumturisë është besnikëria martesore

Willard F. Harley, Ph.D., një psikolog dhe këshilltar martese, kreu një eksperiment me më shumë se 800 çifte dhe zbuloi se burrat dhe gratë kanë nevoja themelore që duhet të plotësohen për të ulur shanset e tradhtisë.

Dëshironi t’i dini edhe ju këto detyra themelore, në mënyrë që partneri mos t’ju tradhtojë? I lexoni më poshtë:

Dëshirat seksuale

Gratë kanë nevojë të kenë butësi.

Ndonjëherë nuk ka të bëjë vetëm me butësinë, por edhe me lidhjen e dashurisë. Këto ndjenja mund të shprehen në mënyra të ndryshme: puthje, përqafime, lule ose gjestet e vogla të kujdesit. Të gjitha këto gjëra e bëjnë një grua të ndihet e mbrojtur dhe rehat.

Meshkujt kanë nevojë për intimitet

Gratë shpesh e nënvlerësojnë nevojën e fortë të meshkujve për të bërë seks. Willard F. Harley mendon se nevoja e meshkujve për seks dhe nevoja e grave për butësi janë të lidhura.

Nëse një burrë nuk tregon dashuri apo butësi, ka shanse që ai të mos kryejë marrëdhënie seksuale. Dhe anasjelltas, nëse një grua nuk lejon që një njeri të ketë marrëdhënie seksuale me të, ai nuk do të jetë i butë me të.

Komunikimi

Gratë kanë nevojë të flasin

Gratë kanë nevojë për burrat e tyre, për t’i dëgjuar dhe ata duhet të reagojnë ndaj bisedës së tyre. E mira e një marrëdhënie është kur çifti takohet dhe flasin me njëri-tjetrin. Për gratë është e rëndësishme që komunikimi të vazhdojë gjatë martesës.

Willard F. Harley zbuloi se për t’i bërë gratë e lumtura, ato kanë nevojë 15 orë vëmendje në javë nga meshkujt. Kjo është më shumë se dy orë në ditë.

Burrat duan të argëtohen me gratë e tyre

Gratë shpesh shkojnë në të njëjtat vende me partnerët e tyre, në mënyrë që t’i bëjnë ata të ndihen mirë dhe t’i japin rëndësi hobeve të tyre.

Për burrat gjatë martesës është e rëndësishme që gruaja e tyre të bëhet një shoqe e ngushtë. Sipas psikologëve, qetësimi më i madh për burrat, është të shkojnë mirë me gruan.

Sinqeriteti dhe paraqitja

Gratë kanë nevojë për një partner të sinqertë dhe të hapur

Besimi i grave bazohet në ndershmërinë e partnerit të tyre. Për këtë arsye, për të mos e humbur besimin e tyre, është shumë e rëndësishme që një njeri të jetë i ndershëm edhe me detajet më të vogla.

Burrat kanë nevojë për gra fizikisht tërheqëse

Le të jemi realistë: burrat nuk mund t’i vlerësojnë gratë e tyre vetëm për inteligjencën. Ato gjithashtu duhet që të jenë fizikisht tërheqëse.

Paratë

Gratë duhet të kenë para të mjaftueshme

Të gjithë jemi të bindur se nuk ka një moment që themi “Ok, kam para mjaftueshëm”. Gjithmonë del një shpenzim i ri. Mirëpo, ekziston një sasi e nevojshme parash për jetën, stabilitetin dhe ndjenjën e sigurisë.

Burrat kanë nevojë që shtëpia e tyre të jetë komode

Burrat ndeshen me një sërë problemesh gjatë ditës, prandaj është e rëndësishme që në darkë shtëpia e tyre të jetë komode për t’u relaksuar. /Telegrafi/