Profesoresha universitare dhe ish-kandidate për presidente, Gordana Siljanovska-Davkova në një intervistë për “Kanal5” tha se PSP ishte një humbje e tmerrshme për shtetin e së drejtës, ndërsa vetingu është një pranim që gjyqësori është fundosur.

“Nëse ju e lidhnit sinonimin e reformës për tre engjëjt, ndërsa tani po flisni për demonizimin që përfundon në një mënyrë të çuditshme, atëherë është një humbje e tmerrshme për shtetin e së drejtës”, tha Siljanovska-Davkova.

Profesoresha shtoi se ekzekutivi duhet të lërë gjykatën të gjykojë. Ai thotë se nëse zgjidhni njerëz që nuk janë të arsimuar mirë dhe nuk kanë njohuri për ta, mund të prisni “Haraç”.

Ajo konsideron se duhet të ketë kritere shumë më të rrepta për zgjedhjen e gjyqtarëve./Telegrafi/