Shtatzënia është një periudhë e bukur e jetës, por përfshin shumë shqetësime. Si do të funksionojë, sa kohë do të zgjasë, dhe si do përfundojë?

Nënat kanë edhe dilema se kur të vijë momenti për të lindur, a do të ketë shenja paraprake që do ta lajmërojnë këtë gjë?

Për t’ju ndihmuar ne sot do t’ju tregojmë disa shenja paraprake që tregojnë se jeni gati për të lindur dhe duhet të keni kujdes:

1. Nuk fitoni merrni më peshë, madje mund të keni një rënie

Gjatë fazës së fundit të shtatzënisë, ju do të ndaloni të fitoni peshë të mëtejshme. Disa nëna të ardhshme, gjithashtu përjetojnë një humbje të lehtë në peshë. Por mos u shqetësoni, është krejtësisht normale. Foshnja do të fitojë peshë gjithsesi.

2. Ju mund të përjetoni dhimbje të ngjashme si në perioda

Kontraktimet e hershme para lindjes janë si dhimbje të forta menstruale. Ato mund t’i përjetoni në pjesën e poshtme të barkut ose edhe në shpinë. Kjo dhimbje mund të shtrihet deri në legen.

3. Kontraktimet bëhen më të shpeshta dhe të rënda

Nëse kontraktimet po bëhen më të shpeshta dhe intensiteti po rritet, është koha për të thirrur mjekun ose maminë. Kontraktimet janë një shenjë e hershme e lindjes.

4. Ju ndjeni se foshnja po zbret poshtë në legen

Kjo ju ndodh nënave që e kanë lindjen e parë. Ato mund të ndjejnë se foshnja e tyre po zbret në legen. Zakonisht, kjo gjë ndodh 2 javë përpara lindjes. Flisni me mjekun tuaj nëse keni këtë ndjesi. Kjo ndodh sepse foshnja po futet në pozicionin e daljes, me kokë poshtë.

5. Keni dhimbje shpine

Kjo ndodh sepse muskujt përgjegjës për lindjen po zhvendosen dhe shtrihen në përgatitje për ditën e madhe. /Telegrafi/