Gjuha e trupit shpesh është çelësi për të zbuluar nëse dikush po ju gënjen. Kushtojini vëmendje gjesteve të caktuara, lëvizjeve të trupit dhe mënyrës së të folurit

Ka shenja që do t’ju ndihmojnë të kuptoni nëse dikush po thotë të vërtetën, apo thjesht po ju gënjen.

Dikush mund të jetë jashtëzakonisht i mirë në gënjeshtra. Por nëse shikoni nga afër sjelljen e tyre, gënjeshtrat zbulohen lehtë.

Sytë dhe goja i tradhtojnë

Shumë gjëra mund t’i zbuloni vetëm nëse i kushtoni pak më shumë vëmendje dhe e shikoni bashkëbiseduesin tuaj në sy ose në gojë. Nëse sytë e tij “ecin” majtas dhe djathtas dhe ai shikon larg jush, në një moment vendimtar gjatë bisedës, kjo është një shenjë se ajo që ai po thotë nuk është e vërtetë. Gjithashtu shikoni buzët tuaja. Nëse dridhen ose kafshojnë, është një shenjë tjetër që diçka nuk është në rregull.

Fjalë të padefinuara

Nëse e pyetni për detaje dhe ata fillojnë të ju përgjigjen me “hmm”, “Unë mendoj” dhe kështu me radhë, kjo tregon se ai ndoshta nuk e di përgjigjen, “nuk mund të kujtohet” ose është thjesht shumë i keq në gënjeshtër.

Pushime të gjata

Nëse dikush e di të vërtetën për atë që po flet, ai do të jetë në gjendje t’u përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja menjëherë. Nëse bëni pauza jashtëzakonisht të gjata në bisedë pasi keni pyetur diçka në lidhje me atë temë, kjo mund të jetë një shenjë se po gënjeni.

Djersitje

Kjo gjithashtu shpesh tregon që një person nuk po thotë të gjithë të vërtetën. Nëse ai fillon të djersitet në të gjithë fytyrën ose trupin ndërsa flet, kjo nuk mund të jetë një shenjë e mirë. Ose nëse ai shpesh kërkon ujë ndërsa flet, kjo thjesht mund t’i japë kohë të mendojë për diçka tjetër.

Dridhje, kruajtje

Kur dikush gënjen, ata thjesht po veprojnë çuditshëm. Ndoshta vetë mendimi i gënjeshtrës, e bën atë të pakëndshëm, kështu që një dukuri e zakonshme në raste të tilla është kruajtja e dridhur ose e pakontrolluar në trup.

Përsëritjet

Belbëzimi ose përsëritja e fjalëve ose frazave që keni thënë tashmë është një shenjë që dikush po ju fsheh diçka. Kjo mund të nënkuptojë që ata po përpiqen të kuptojnë se çfarë të thonë më pas dhe si ta zhvillojnë historinë, në një përpjekje për t’ju bindur më tej për ato që keni dëgjuar më parë. /Telegrafi/