LAJMI I FUNDIT:

Shqipëria miraton ligj për të nxitur bashkimin e fermerëve

Shqipëria miraton ligj për të nxitur bashkimin e fermerëve

Parlamenti i Shqipërisë ka miratuar një ligj të përafruar me Bashkimin Evropian për ngritjen e kuadrit ligjor për bashkimin e fermerëve në kooperativa.

Sipas qeverisë, ky kuadër ligjor do të ndihmoj fermerët të rrisin praninë e tyre në treg dhe të përfitojnë nga grantet dhe kredit nga institucionet vendore dhe ndërkombëtare.


Në një njoftim në Facebook, Ministrja e Bujqësisë, Frida Krifca u shpreh se ligji për krijimin e Grupeve Vendore të Veprimit (GVV) krijon kuadrin ligjor për veprimin e bashkimeve të fermerëve, shoqërive bujqësore, blegtorale apo të peshkimit, shoqatave mjedisore, organizatave profesionale, njësitë e qeverisjes vendore, ofruesit e shërbimeve në komunitete, sipërmarrës, organizatat e grave e të rinjve dhe aktorë të tjerë lokalë që të ndërveprojnë për interesa të përbashkëta komunitare rurale.

“Nëpërmjet ligjit që miratuam, i japim GVV-ve, pra aktorëve dhe faktorëve të zonave rurale, fuqi vendimmarrëse, duke forcuar pjesëmarrjen në zhvillim dhe bashkëpunimin në nivel lokal, duke prodhuar sinergji mes aktorëve por duke e bashkëshoqëruar me instrumenta financiare në grant për zbatimin e strategjive lokale nëpërmjet qasjes LEADER që do të jetë pjesë e Programit IPARD 3 me një buxhet prej 5 milionë euro”, ka shtuat Krifca. /Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Prokurori Morina flet për Masakrën e Dubravës: Nën hetim janë 88 të pandehur, një është në paraburgim

Prokurori Morina flet për Masakrën e Dubravës: Nën hetim janë 88 të pandehur, një është në paraburgim

Drejtësi
Dorëheqja nga pozitat udhëheqëse të katër zyrtarëve shëndetësorë në Spitalin e Mitrovicës, flasin nga ShSKUK-ja

Dorëheqja nga pozitat udhëheqëse të katër zyrtarëve shëndetësorë në Spitalin e Mitrovicës, flasin nga ShSKUK-ja

Shëndetësi

"Masakra e Mejës", prokurorja Hajdari: Në aktakuzë janë 53 persona, vranë 370 civilë dhe tentuan të fshehin krimet në Serbi

Lajme
Disa raste të parave të falsifikuara në rajonin e Prishtinës

Disa raste të parave të falsifikuara në rajonin e Prishtinës

Kronika e Zezë
E mitura u raportua si e zhdukur, bashkëjetonte me një person në Prizren

E mitura u raportua si e zhdukur, bashkëjetonte me një person në Prizren

Kronika e Zezë
Maqedonci flet për pjesëtarin e FSK-së, i dyshuar për përfshirje në vrasjen e Liridona Ademajt: Ai është pezulluar nga detyra

Maqedonci flet për pjesëtarin e FSK-së, i dyshuar për përfshirje në vrasjen e Liridona Ademajt: Ai është pezulluar nga detyra

Lajme
Kalo në kategori