“Shpia e Agës”, me skenar dhe regji nga Lendita Zeqiraj, hapi konkurrencën e “East of the West” në festivalin ndërkombëtar të Karlovi Varit (Karlovy Vary) të Çekisë

Filmi përcjellë Agën (Arti Lokaj) nëntëvjeçar, i rritur me nënën e tij në një shtëpi jashtë qytetit. Ai mëson serbisht nga Zdenka, në mënyrë që ta gjej babanë e tij për të cilin mendon se është në burg në Serbi.

Shpia e Agës ka për producent Bujar Kabashin. Në rolet tjera janë: Rozafa Çelaj, Adriana Matoshi, Shengyl Ismaili, Melihate Qena, Basri Lushtaku, Rebeka Qena, Molikë Maxhuni, Egla Ceno etj.

Filmi “Shpia e Agës” është bashkëprodhim në mes Kosovës, Kroacisë, Francës dhe Shqipërisë.