Dy “banda rivale” të majmunëve të egër u grindën para shoferëve të tronditur në rrugët e Tajlandës, dhe incidenti natyrisht u filmua dhe u postua në mediat sociale.

Reklama

Sherri filloi para rrënojave të një tempulli antik budist, dhe më pas një grup u drejtua në një rrugë afër, pas së cilës një turmë majmunësh shkaktoi një kolaps trafiku. Shoferët e tmerruar po prisnin disa minuta dhe shikonin majmunët munden.

“Isha në një ndërtesë pranë tempullit kur dëgjova britmat. Kishte shumë prej tyre dhe të gjithë ishin ngjitur së bashku. Ata u panë duke u grindur, ata nxituan në rrugë dhe filluan të luftojnë,” tha dëshmitari Khun Itiphat.

Një grup majmunësh besohet se banon rreth tempullit – një atraksion turistik popullor në qytetin e Lopburi ku njerëzit dinë t’i ushqejnë, ndërsa një grup tjetër vjen nga një kinema e braktisur.

Por për shkak të pandemisë coronavirus, nuk ka më shumë turistë, kështu që majmunët mbetën pa ushqimet e tyre të rregullta. Gjithashtu, për shkak të bllokimit, ata nuk ushqehen më nga vendasit, dhe uria duket se ka shkaktuar një grindje.

“Meqenëse nuk ka turistë, ata janë bërë shumë më agresivë, duke sulmuar njerëzit. Ata pushtojnë ndërtesa dhe dëbojnë vendasit nga shtëpitë e tyre. Është e pamundur të jetosh këtu,” tha veterineri Supakarn Kaewchot.

Qyteti i Lopburi, i cili ndodhet rreth 150 kilometra në veri të Bangkok, është shtëpia e shumë majmunëve të egër dhe vendasit besojnë se kjo u sjell atyre lumturi, kështu që çdo vit ata organizojnë një festival për nder të tyre. /KP/