0Shares

Ali Rebaie është udhëheqës i analizave për industritë në Rabaie Analytics Group. Ai është gjithashtu është shkenctarë i të dhënave, këshilltarë dhe ligjërues kryesorë. Duke qenë antropolog i shkencës për të dhënat, Rabaie ka studiuar efektin që modelet e të dhënave kanë për bizneset, marrëdhëniet shoqërore dhe kulturës. Hulumtimi i tij, temat ligjëruese, dhe këshillimi ndihmojnë fanatikët e të dhënave dhe menaxhmentet e bizneseve të ilustrojnë fuqinë nga modelet universale për një kuptim sa më të mirë mbi efektin që kanë këto të dhëna për njerëz dhe rolin e secilit prej nesh në kohën e të dhënave. Studimet e tij janë të bazuara në fondacionet filozofike të të dhënave me fokus në bazat sociale në zhvillimet teknologjike. Si pjesë e punës së tij në Rabaie Analytics Group, Rabaie ka udhëhequr dhe ka zhvilluar disa projekte shkencore të të dhënave për organizatat e Fortune 500 në industri të ndryshme si në media, marketing, tregti, naftë dhe gaz, modë, energji, dhe transport me qëllim të ju ndihmojë këtyre organizatave të bëhen më konkurruese në ekonominë e re. Ali Rebaie ka kontribuar dhe është cituar në teknologji të avancuara dhe portalet mediatike por gjithashtu ka pasur paraqitje në disa lista si “Kush është Kush në Big Data” që nga viti 2013. Ali ka qenë një nga iniciatorët për Shkollën e të Dhënave, anëtarë i jurisë në Big Data kompeticionet me renome botërore por gjithashtu është antarë i Bordit Këshillues për Boulder BI Brain Trust (BBBT) në Boulder, SHBA. Ju mund të lidheni me Ali në Facebook dhe Twitter @AliRebaie por edhe të vizitoni blog-un e tij në www.alirebaie.com

Ali-KosICT3

Ali-KosICT2

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)