0Shares

Shkencëtarët rusë janë të parët që në botë arritën të krijojnë simulimin e procesit në vullkan me ndihmën e saldimit elektronik, transmetojnë të mërkurën mediat ruse.

Viktor Sharapov nga Instituti për gjeologji tha se zbatimi i makinerisë do të ndihmojë në krijimin e modelit të proceseve sizmike në thellësi prej 40 deri 70 kilometra. “Ky është eksperimenti i parë i tillë në botë, me teknikë unike”, tha ai.

Saldimi elektronik prodhon 10 megavat energji për centimetër dhe përmes tij mund të simulohet edhe hyrja e meteorëve në atmosferën e Tokës dhe kur të arrijë temperaturën deri 3.300 gradë Celsius mund të shkrijë edhe metalet.

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)