Prindërit e mirë dëshirojnë që fëmijët e tyre të qëndrojnë larg telasheve, të marrin nota të larta në shkollë dhe të arrijnë shumë gjëra si të rritur.

Dhe, përderisa nuk ka ndonjë ‘recetë’ se si të rritni fëmijë të suksesshëm, hulumtimi psikologjik ka treguar disa faktorë interesant të cilat e parashikojnë suksesin.

Nuk është aspak e befasishme se këta faktorë më së shumti varen nga prindërit, transmeton Telegrafi.

Ja çfarë kanë të përbashkët prindërit e fëmijëve të suksesshëm:

* I ‘detyrojnë’ fëmijët e tyre t’i kryejnë punët e shtëpisë

* Iu mësojnë fëmijëve aftësi sociale

* Kanë pritshmëri të lartë

* Kanë shkollim më të lartë të kryer sesa prindërit e fëmijëve jo të suksesshëm

Ua mësojnë fëmijëve matematikën shumë herët

* Krijojnë një lidhje shoqërore me fëmijët e tyre

* Janë më pak të stresuar

* Kanë status më të lartë socio-ekonomik

* E kuptojnë rëndësinë e të ushqyerit shëndetshëm dhe shprehive të ngrënies. /Telegrafi/