Kryeministri pakistanez, Imran Khan është rrëzuar nga pushteti pasi humbi një votë mosbesimi.

Votimi u mbajt pas mesnatës pasi partitë opozitare sollën një mocion kundër tij, i cili u mbështet nga Gjykata e Lartë.

Partitë opozitare ishin në gjendje të siguronin 174 vota në dhomën prej 342 anëtarësh në mbështetje të mocionit të mosbesimit, tha kryetari i dhomës, duke e bërë atë një votë shumicë.

Ai nuk do ta njeh një qeveri opozitare, duke pretenduar – pa prova – se kishte një komplot të udhëhequr nga SHBA për ta hequr atë.

Asambleja tani do të emërojë një kryeministër të ri, raporton bbc.

Reklama

Pakistanezi do të jetë në gjendje të mbajë pushtetin deri në tetor 2023, kur do të mbahen zgjedhjet e ardhshme.

Reklama

Khan bëhet kryeministri i parë pakistanez që shkarkohet nga një votë mosbesimi.

Gjykata e Lartë vendosi të enjten se Khan, 69 vjeç, kishte vepruar në mënyrë jokushtetuese kur bllokoi votën e mosbesimit dhe shpërndau parlamentin. Kjo bëri që të zemërohen disa anëtarëve të opozitës, ku disa e akuzuan kryeministrin për tradhti. /Telegrafi/