LAJMI I FUNDIT:

Shkaku i virozave, 300 nxënës nuk kanë ndjekur procesin mësimor në Shtip

Shkaku i virozave, 300 nxënës nuk kanë ndjekur procesin mësimor në Shtip
Reklama

Për shkak të virozave dhe gripeve rreth 300 nxënës sot nuk kanë qenë prezent në orët e mësimit në shkollat e Shtipit, ndërsa nga 700 fëmijë që janë të regjistruar në kopshtin e qytetit vetëm 300 kanë qenë prezent, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Gjatë natës së kaluar në Ndihmën e Shpejtë në Shtip, ndihmë kanë kërkuar qindra pacientë, të cilët janë ankuar nga temperatura e lartë dhe dhimbje të kokës.


Nga Qendra për Shëndet Publik thonë se numri i të sëmurëve nga gripi nuk është alarmant, por edhe më i vogël në krahasim me të njëjtën periudhë në vitin e kaluar.

Si masë parandaluese, mjekët propozojnë veshje të teshave të ngrohta, larje të shpeshtë të duarve, përdorim i vitaminave dhe shmangie e takimeve me shumë njerëz./Telegrafi/