Rikonstruksioni dhe mbajtja në gjendje të mirë të Murit të Madh kinez kërkon shumë kohë, por dhe shumë kujdes.

Kujdesi është i nevojshëm jo vetëm për të ruajtur gjendjen e murit, por edhe për punonjësit, një pjesë e të cilëve vënë në rrezik edhe jetën e tyre për të realizuar këtë detyrë të vështirë, transmeton tch.

E gjithë puna bëhet me dorë dhe punëtorët kalojnë orë të tëra për të rregulluar murin mijëra vjeçar.