Pas thirrjeve nga organizatat civile që ushtria të ndihmojë në uljen e ndotshmërisë së ajrit, ministrja e Mbrojtjes, Radmila Sheqerinska tha se ARM është në dispozicion në çdo moment, megjithatë duhet ë respektohet Kushtetuta.

“Nëse lëshoni ushtrinë në rrugë, kjo sipas Kushtetutës është shpallje e një lloji të gjendje së jashtëkoanshme, por ARM është në dispozicion “, tha Sheqerinska, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kërkesë për ARM-në dhe Policinë e Maqedonisë ta mbrojnë mjedisin jetësor Kërkesë për ARM-në dhe Policinë e Maqedonisë ta mbrojnë mjedisin jetësor

Mara disa ditëve, organizatat civile i bënë thirrje kryetarit Stevo Pendarovskit dhe kryeministrit Zoran Zaev që të aktivizojnë ushtarët e ARM-së dhe zyrtarët policorë të aktivizohen në luftën kundër ndotjes së ajrit.

Ata kërkonin patrollime çdo ditë në terren në mënyrë që të parandalohet dhe dënohet ndezja e zjarreve në hapësira të hapura. Ata thonë ushtarët dhe policët duhet të jenë të pranishëm edhe gjatë natës dhe të edukojnë qytetarët në terren për pasojat e dëmshme të ndezjes së zjarrit në hapësira të hapura.