Qelizat e kancerit, ashtu si qelizat tona të shëndetshme, kanë nevojë për oksigjen dhe lëndë ushqyese që të rriten dhe mbijetojnë. Glukoza është sheqeri që trupat tanë përdorin si energji për të ushqyer çdo qelizë në trup, të shëndetshme ose kanceroze.

Duke pasur një furnizim me glukozë për të ushqyer qelizat tona është aq e rëndësishme që edhe pa ndonjë karbohidrat në dietën tuaj, trupi juaj mund të bëjë glukozë nga burime të tjera si proteina dhe yndyra, transmeton Telegrafi.

Ne e dimë se sheqeri shumë nuk është i mirë për ne, por a ushqen sheqeri direkt kancerin? Përgjigja e shkurtër është po – por siç mësuam, sheqeri ushqen çdo qelizë në trupin tonë! Kjo është kur gjërat bëhen pak konfuze – ekziston një dallim i rëndësishëm në mes të  sheqerit në dietën tuaj duke krijuar një mjedis që mund të çojë në rritjen e më shumë qelizave kanceroze dhe sheqerit që ushqen drejtpërdrejt qelizat e kancerit që i çojnë ato në rritje.

.

Hulumtimet kanë treguar se është në të vërtetë marrëdhënia e sheqerit me nivelet më të larta të insulinës dhe faktorët e tjerë të rritjes së lidhur, që mund të ndikojnë më shumë në rritjen e qelizave të kancerit dhe të rrisin rrezikun e sëmundjeve të tjera kronike .

Kështu që ju mund të mendoni për këtë kur konsumoni shumë sheqer jeni duke krijuar  një mjedis më toksik që mund të nxisë rritjen e kancerit.

Shumë lloje të qelizave të kancerit kanë receptorë me sensitiv të insulinës, duke i bërë ato të reagojnë më shumë se qelizat normale. Për më tepër, obeziteti, diabeti kanë pasur një korrelacion pozitiv me rritjen dhe zhvillimin e qelizave të kancerit, por jo domosdoshmërish një lidhje të drejtpërdrejtë shkakësore.

Sipas Shoqatës Kanadeze të Kancerit, të qenit i trashë mund të shkaktojë ndryshime në nivelet e hormoneve – siç janë hormonet seksuale ose insulina – të cilat rrisin rrezikun e zhvillimit të kancerit të gjirit, zorrës së trashë ose kancerit të mitrës. /Telegrafi/