Përfaqësuesi amerikan i Tregtisë do të njoftojë veprimin e propozuar në lidhje me hetimin e taksës franceze për gjigantët botëror të internetit.

Sipas një deklarate zyrtare, përcjell Telegrafi, institucioni është në procesin e përfundimit të hetimit, sipas seksionit 301 të Aktit të Tregtisë të vitit 1974.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë nisur nisur hetimin ndaj taksave franceze për gjigantët teknologjikë me më shumë se 750 milionë euro fitime dixhitale botërore, duke e akuzuar qeverinë franceze për shtim të pabarabartë të taksave ndaj kompanive të amerikane të teknologjisë.

SHBA dhe Franca 'përplasen' për taksën dixhitale SHBA dhe Franca 'përplasen' për taksën dixhitale

Pavarësisht kundërshtimit të SHBA-së, Parlamenti i Francës miratoi një ligj të ri për vendosjen e një takse dixhitale për gjigantët si Google, Amazon, Facebook dhe Apple.

Ministri francez i Ekonomisë dhe Financës, Bruno le Maire, tha se zbatimi i taksës mbi të ardhurat e tyre dixhitale do mundësojë një taksim më të ndershëm.