LAJMI I FUNDIT:

Sfidat e punëtorëve dhe roli i inspektoratit të punës

Sfidat e punëtorëve dhe roli i inspektoratit të punës

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) në bashkëpunim me Drejtorinë për Hulumtime Parlamentare, Arkiv dhe Bibliotekë të Kuvendit të Republikës së Kosovës, sot mban në tryezën diskutuese me temën: “Sfidat e Punëtorëve dhe roli i Inspektoratit të Punës”.

Reklama

Vdekja e punëtorëve në vendin e punës është në gjendje alarmante në Kosovë, vetëm brenda vitit 2018, 23 punëtorë kanë humbur jetën në vendin e punës.
Ekzistojnë probleme të shumta që punëtorët/et ballafaqohen në vendet e punës, duke filluar nga sigurimi shëndetësor, kontrata e punës, mungesa e sigurisë në vendet e punës.

Prandaj edhe kjo tryezë ka për qëllim që së bashku me anëtarët e shoqërisë civile të diskutojë projektligjin për Inspektoratin e Punës, ku me këtë rast do të prezantohet edhe një hulumtim parlamentar që ka analizuar ndryshimet ligjore dhe krahasuar ato me praktikat e mira të vendeve të rajonit dhe të BE-së. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Hapja e Cinestar Megaplex në Prishtina Mall! Sot në ora 15 kinemaja më e madhe dhe më e bukur në Evropën Juglindore hap dyert

Hapja e Cinestar Megaplex në Prishtina Mall! Sot në ora 15 kinemaja më e madhe dhe më e bukur në Evropën Juglindore hap dyert

Cinestar
Përjetoni qetësinë malore dhe shijoni vilat luksoze “Two Friends” duke u bërë njëri nga pronarët e tyre

Përjetoni qetësinë malore dhe shijoni vilat luksoze “Two Friends” duke u bërë njëri nga pronarët e tyre

Two Friends
Ma lirë s’ka – me 3 euro nga Albi Mall në qendër të Prishtinës përmes Shoferi Im dhe City Taxi

Ma lirë s’ka – me 3 euro nga Albi Mall në qendër të Prishtinës përmes Shoferi Im dhe City Taxi

City Taxi
A e dini cili ishte vizatimi më i madh në Kosovë për festën e 1 Qershorit

A e dini cili ishte vizatimi më i madh në Kosovë për festën e 1 Qershorit

Viva Fresh Store
Gjimnazi Cambridge është akredituar si Cambridge International School

Gjimnazi Cambridge është akredituar si Cambridge International School

Gjimnazi Cambridge
ASK publikon statistikat, sërish regjistrohet rritje e çmimeve të importit

ASK publikon statistikat, sërish regjistrohet rritje e çmimeve të importit

Ekonomi
Kalo në kategori