Shoqëria shpeshherë ka kërkuar shumë nga gratë: duhet të jenë nëna, gra, vajza, mike, shefe… Këto kërkesa të mëdha nga shoqëria shpeshherë mund t’i shkaktojnë dhimbje emocionale grave, dhe kjo është arsyeja se përse duhet t’i injoroni ato kërkesa.

Prandaj, duke marrë parasysh këto, Telegrafi ju sjellë një listë me disa rregulla të grave të vërteta, të cilat do t’jua ndryshojnë jetën dhe mënyrën si e shihni veten.

Një damë e vërtetë nuk e “ndjekë” lumturinë
Kërkimi i lumturisë është ndër sportet më budallaqe dhe më të popullarizuara mes shoqërisë. Të gjithë ne vrapojmë pas një të ardhme më të mirë, për të nesërmen apo për vitin e ardhshëm. Megjithatë, një damë e vërtetë e injoron këtë lloj “sporti”. Ajo jeton në të tashmen!

E tanishmja është momenti më interesant dhe më i rëndësishëm për të!
Normalisht që duhet të keni plane për të ardhmen, por nuk duhet të pritni për të nesërmen: duhet të jetoni sot. Ajo e din se “kur të humbi peshë…” dhe “kur ta takojë mashkullin e përsosur”… nuk janë arsye për ta hedhur në bërllok jetën e saj.

Të qenit grua e vërtetë është privilegj, dhe ajo e kupton këtë
Damat e vërteta e vlerësojnë faktin se kanë lindur gra! Të qenit grua nuk do të thotë vetëm të silleni si grua, por është një dhuratë të cilën duhet ta kultivoni në të gjitha nivelet: në nivelet e brendshme (emocionet, ndjenjat, mendimet) dhe në nivelet e jashtme (trupi, veshja, sjellja).

Vetmia është dhuratë për të!
Damat e vërteta e vlerësojnë kohën që e shpenzojnë në vetmi. Ajo nuk përpiqet të futë njerëz të rëndomtë në jetën e saj vetëm për të mos qenë e vetmuar. Të pasurit kohë për veten është gjë e mirë dhe ajo e vlerëson këtë. /Telegrafi/